-
TEXAS_HOLDEM, NO_LIMIT, P4-56962916-30
played at "kasiat's HE" for USD RM from 2007-12-27 16:41 until 2007-12-27 16:41
Seat 2: sakke xx ($30.85 in chips)
Seat 3: TenuKeppi77 ($26.40 in chips)
Seat 4: player15737 ($23.35 in chips)
Seat 6: darlinekim ($20.55 in chips)
Seat 9: kasiat ($21.90 in chips)
ANTES/BLINDS
kasiat posts blind ($0.15), sakke xx posts blind ($0.25).
HOLECARDS [ 2c,2h ]
PRE-FLOP
TenuKeppi77 bets $0.50, player15737 folds, darlinekim folds, kasiat calls $0.35, sakke xx calls $0.25.
FLOP [board cards: 2S,JS,QC ]
kasiat checks, sakke xx bets $0.50, TenuKeppi77 folds, kasiat bets $1.50, sakke xx calls $1.
TURN [board cards: 2S,JS,QC,7D ]
kasiat bets $2.50, sakke xx folds.
RIVER [board cards: 2S,JS,QC,7D ]
kasiat wins $6.80.
prawie zawsze jak mam seta i jest na stole flush draw to nie wiemm jak grac.... checknalem na flopie z mysla chec/raise poniewaz zawsze sakke betowal na flopie,teraz na turnie nie moglem checkowac ze wzgledu na flush draw i check/raise na flopie. jak mozna bylo to rozegrac lepiej ?
-
Moim zdaniem i tak dałeś za mały raise po turnie... nie bój się betować z setem jak z TPTK (chyba, że zawsze betujesz tak pedalsko, to zacznij betować o pot, lub blisko wartości pota;P)
-
Koleś był kompletnie pusty na moje wiec nie mógł Tobie wypłacić dużo więcej. Po akcji na flopie drawa moim zdaniem nie mial bo z takim dalby albo porzadny raise, albo check i free card. Taki pedalski rasik mógł być próbą sprowokowania do AI na flopie z monster drawem T9s, ale po callu ja stawiam go w najlepszym wypadku na coś w zakresie (J9-T8; 33-77).
Niby przy 99% pewności swojego reada (na kiepska pare kiepski kicker) możnaby mu dać jeszcze jedna karte i liczyć ze trafi tripsa albo druga parę, ale wydaje mi się to bezsensownym ryzykiem tym bardziej, że może mieć np T8, albo jakąś niską parkę i przyfarcic. Dlatego na turnie dałbym 3,5$ do puli 4,5$ tak żeby jeśli jednak drawuje to żeby został ze mną po złych oddsach. A rękę na która go stawiam, o ile nie jest kompletnym idiotą, musi wyrzucić. Aha na flopie biłbym do 2$.
Bez pozycji trudno bylo dużo więcej z tego wyciągnąć. Na buttonie/CO dalym z 22 3beta na ten pedalski raisik pf i odrazu akcja na fopie bylaby smakowitsza.
Ogolnie z moich obserwacji wynika ze tacy niedzielni blufferzy zaczynają bardzie ufać swoim gutshotom i innym wynalazkom, gdy pula jest odpowiednio duza po akcji pf. Dzięki czemu check/raisy staja sie bardziej oplacalne.
Ostatnio edytowane przez monthy ; 27-12-2007 o 23:48
-
Mój komentarz był pod kątem rozgrywania seta na dłuższą metę, bo chyba Hero nie wiedział, że przeciwnik nic nie ma
Dlatego też ten bet powinien być tak jak mówisz do 3,5 a nawet 4, natomiast po flopie raise 2 - 2,5. Jeżeli przeciwnik nic nie ma, to nie wyczarujemy jakimś betem, żeby sprawdzał