Witam,
To mój pierwszy post odkąd nie pracuje w i4poker.com. Pytanie nie będzie dotyczyć decyzji jaką należy podjąć, bo Ci, którzy mieli okazję ze mną grać na żywo w PLO wiedzą, że decyzja była prosta. Rozważania dotyczą raczej zdrowego rozsądkowego podejścia do danego rozdania. Przytoczę z pamięci, bo akcja miała miejsce 4 miesiące temu. Analizowałem decyzję z graczami specjalizującymi się w PLO i wszyscy zagrali by tak samo. Zdrowy rozsądek mówi, że mogę nie wygrać tej partii przez co 3 godziny dobrej gry trzeba będzie odrabiać. Co Wy na to?
Hero na buttonie: J-J-10-9 double suited (bez drzewek) i około 170$. Raise z pozycji o pot przy 3 limperach i 3 razy instant call. Nie martwią mnie gracze z pozycji 1 (35$) i 2 (46$), natomiast dobry gracz z pozycji 3 (około 150$) martwi mnie bardzo (bardzo selektywny i gra dużo wrapów).
Flop przyjaciel:
J-7drzewko-6drzewko.
Akcja:
Przeczekany flop do mnie i gram o pot.
Pozycja 1: RR pot
Pozycja 2: RR pot
Pozycja 3: RR pot all-in.
Hero bez zastanowienia - wiadomo co. Reszta dokłada co ma i jesteśmy w czterech w puli wieczoru.
Rozwiązanie później.
Jak gracie takie ekstremalne rozdania, gdy wiecie, że wygrana właśnie wymyka się Wam spod kontroli?
pozdrawiam
Pietka