Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23
    Cytat Zamieszczone przez viq Zobacz posta
    Jeszcze jedna wątpliwość mnie naszła - w kwestii tego, że nasz villain taki dobry. Overbet za 50$ do puli 4$ mając nutsa i draw do wyższego nutsa? O co chodzi? Po co już na turnie te 50? Czy on nie traci taką zagrywką? Czy dobry przeciwnik nie zagrałby tego jakimś rozsądniejszym re-raisem? Toć chyba chce dostać calla, nieprawda-ż?
    I tu się mylisz. A jaki dobry przeciwniki sprawdzi tobie wielkiego beta gdy spadnie 3 do flusha? Zobacz ile procent osób tutaj dałoby call na turnie. A jak myślisz ten procent by zmalał, gdybyś zostawił sobie duży bet na rivera, gdy już złapałeś flusha.

Pozatym maksymalizacja zysku to nie powodowanie, aby przeciwnik jak najczęściej sprawdzał. Chodzi o to, żebyś in the long run był jak najbardziej do przodu. Przykładowo wolisz, żeby raz na 4 rozdania ktoś sprawdził twój bet dajmy na to 100$ niż żeby sprawdził cię 3 razy na 4 za 30$.

Przegląda
    Shorthanded City
    Cały ten przykład jest do dupy, bo żaden solidny gracz tak nie zagra. Powtarzam po raz kolejny, że takie coś ma sens gdy na stole leżą 4 karty do strita. Jeśli ktoś w taki sposób postanowi rozegrać AsJs, to na pewno nie jest solidny. Raczej głupi. A przeciwko głupiemu strita tutaj nie zrzucimy.
    Tak więc dajmy już sobie spokój z dyskutowaniem na temat tego hipotetycznego rozdania. Chyba wszyscy się zgadzamy, że jest to megainstant call. I jestem całkowicie przekonany o słuszności tej decyzji, a jeśli ktoś tutaj rozważa spasowanie, to niech lepiej da sobie spokój z pokerem.

Cytat Zamieszczone przez PeriMCS Zobacz posta
    I tu się mylisz. A jaki dobry przeciwniki sprawdzi tobie wielkiego beta gdy spadnie 3 do flusha? Zobacz ile procent osób tutaj dałoby call na turnie. A jak myślisz ten procent by zmalał, gdybyś zostawił sobie duży bet na rivera, gdy już złapałeś flusha.
    Dałoby (dalibyśmy) call bo mają (mamy) nutsa. Będąc villainem z AsJs akurat bym nie zakładał, że mój przeciwnik również ma AJ i jeżeli bym robił reraise to o rozsądną sumę (no bo sorry, czy to poważne dawać na turnie w takiej sytuacji reraise 12x pot?) z nadzieją na call od seta/niższego strita.