-
Witam.
podrzucam taka reke do analizy / uwagi / zjechania obu graczy:
Wczesna faza turnieju na zywo (niedzielny w olimpicu - 50zl + max 40zl rebuye), rebuy'ow juz nie mozna robic.
gracz A: bardzo LA, nawet o duze pule z umiarkowanymi rekami, stack okolo 8-9 tysi
gracz B: duzo mniej Loose, duzo mniej agresywny. stack okolo 3500.
sredni stack okolo 4 tysi. stol 9 osob. blindy 100-200
Gracz A na MP, gracz B na buttonie
2 limperow przed A, A limp, jakis limper, B limp (ogladanie flopa w 5ciu.
Flop: 6, 9, Q - dwa kiery i pik
czek, czek, A bet 300, fold, B raise 900, fold, fold, A sprawdza.
turn: 2 pik
A czek
B czek
river: 5 pik.
A bet 1000
B push
A sprawdza.
A: AA (kolorow nie pomne) - para
B: 78 (pik, kier) - str8
i teraz - jak wyzej: prosba o analizy / uwagi / zjechania obu graczy (gdzie co spieprzone) itp itd
pzdr
-
nigdy nie limpuje sie na FR duzej pary, bet 4BB i wtedy juz kolegi na buttonie z 78o juz nie ma to pierwszy bład gracza A drugi to brak all ina po re-raise na flopie nawet juz przy tym jego limpowaniu preflop w koncu miał 2,5 razy wiekszego stacka od B
co do gracza B ja preflop przy takim stacku chyba bym nie sprawdził ale w kocnu mial pozycje i chyba pewnosc ze SB iBB nie sa skorzy do raisowania preflop. co do gry po flopie ładnie agresywnie w stylu mojego dobrego kolegi Goorki dzieki temu obejrzał river za darmo i tu znow wychodzi brak all ina ze strony gracza A wydaje mi sie ze B przy 1100 w puli i jeszcze z 2400 by odpuscil chyba ze miał ochote gambling gambling
-
Gdybym był na miejscu gościa z asami: bije przed flopem i jesli reszta ucieka z rozdania to zbieram blindy, po flopie dobry rereise, ale czemu brak konsekwencji i mocnego zajebania na turnie gdzie gracz A by prawie napewno spasował???
Gość z 78o rozegrał wg mnie dobrze swoją rękę i ja zrobiłbym tak samo!Limp preflop, podbicie po flopie by sprawdzić z kim tu tańcze, sprawdzam rereise i robie chek na turnie,a ze kolega z asami rozdaje prezenty tzn darmowe karty to jego strata.Ale co ja tam wiem o pokerze...
-
Gracz A najwyraźnie choruje na fancy play syndrome. Zamieszczone rozdanie potwiedza tą diagnozę. . Pierwszy błąd to brak raise preflop, drugi to brak AI po raise gracza B na flopie. Po za tym ten limp IMO niezbyt pasował do jego image.
Gracz B zagrał ładnie postflop, ale preflop IMO słabo. Ja bym zrzucił te 87o - za mało limperów.
jdx
-
jak dla mnie gracz B rozegrał tę rękę świetnie, A (rzekomy LAG) kiepsko, jest lagiem i limpuje z asami? bardzo podejrzane, dostał co chciał, pozwolił drawować do flusha, strita, dwóch par, wszystkiego niemal co można było i go biło.
pozdrówka.
-
sie przyznam, ze ja to ten od str8 draw. i abstrahujac od preflopa, to sie zastanawiam:
a) czy raise na flopie przy tak niklym stacku nie byl o tyle glupi, ze robil mnie prawieze potcommited czy jak to tam sie nazywa... moze przesadzam, ale na flopie wkladalem juz 1/3 stacka, to w sumie niemalo, zwlaszcza, ze byc moze draw byl nie do 8miu outsow a do 6ciu (bo przeciez ktos mogl miec dwa kiery). przy wiekszym stacku to moze i owszem, ale przy takim malym z takim w sumie marginalnym drawem... hm... ?
po prawdzie to liczylem, ze wszyscy zrzuca...
b) czy wobec tylko sprawdzenia mojego raisa na flopie (po jego mini-becie, o 1/3 pota tylko, jakby chcial tanio obejrzec turna), nie powinno sie w tej sytuacji obstawic gracza A na flush-draw i na turnie nawet i nie allinowac?
-
a) Tak jak napisałem wcześniej, IMO błędem było wejście preflop, szcególnie przy tak niskim stacku. No ale jeśli już zobaczyłeś flopa to taki raise jest IMO jak najbardziej OK - możesz zgarnąć pulę od razu, a jeśli nie to masz opcje. Klasyczny semibluff. Sprzyja temu też Twój image - możesz przeciez bronić przed drawami AQ lub seta 66/99. Nie sądzę aby przeciwnik zakładał że masz 78o.
b) Niewiele chipsów Ci pozostało, więc IMO jak najbardziej można się w tym wypadku allinować. Zakładając że przeciwnik ma FD, musiałby go teraz zrzucić. A jeśli jednak ma AA, to Ty nadal masz opcje. Ale wzięcie darmowej karty też IMO jest OK. Jeśli nie trafiłbyś strita na river, to zostałoby Ci jeszcze 2300, a więc nawet troszeczkę więcej niż potrzeba do gry w trybie all-in or fold.
jdx
-
dzieki za uwagi i milego