Witam.
Jak duza roznica pomiedzy liniami Actually won a expected won to standard.?
Chodzi oczywiscie o wykres z PT.
Ja po 17k mam roznice 11bi. Czy to norma?
Witam.
Jak duza roznica pomiedzy liniami Actually won a expected won to standard.?
Chodzi oczywiscie o wykres z PT.
Ja po 17k mam roznice 11bi. Czy to norma?
Gdybym wiedzial to co wiem.
na bossie ja mam 1b na 1k rozdan srednio.
Zdominowac stoly agresywnymi limpami.
Może ktoś powiedzieć jak działa linia ev w pt ? Dlaczego piszecie jaka różnica to standard, czy standardem nie powinno być przypadkiem brak różnicy między tymi liniami ? Pytam się bo mi ostatnio też wytworzyła się rozbieżność pomiędzy linią ev a linia actually won, ale tłumaczyłem sobie, że prędzej czy później się wyrówna.
Czy z matematycznego punktu widzenia jest tak, że jeżeli zagram nieskończoną ilość rozdań jest 100% pewności że linie ev i actually won się w końcu przetną ?
Last edited by mzyto; 13-12-2009 at 17:39.
zalezy na jakim sofcie grasz bo nie wszedzie dobrze pokazuje.
Zdominowac stoly agresywnymi limpami.
mi na ipoker zawsze sie wyrownuje predzej czy pozniej
najgorsze jak EV jest nizej niz wygrywana kasa :P bo pozniej przegrywam chore akcje![]()
Obliczana jest wartosc oczekiwana w momencie, gdy dojdzie do allinow. Jezeli allinujesz sie na turnie majac 80% equity, a pula wynosi 100$, to wg tego wykresu Twoje AI EV wynosi 80$. Jesli razem z przeciwnikiem wrzuciliscie po 50$ do puli i ja wygrasz to actually won jest 10$ powyzej expected i analogicznie, jesli przegrasz to aw jest 40$ ponizej ew. Aby obliczyc poprawna wartosc AI EV trzeba znac rece wszystkich graczy bedacych w puli. Z racji tego, ze na wiekszosci roomow, przegrywajaca reka sprawdzajacego jest muckowana (i jej nie znamy), to program prawdopodobnie ustawia zakres na random i w zwiazku z tym wykres jest przeklamany.
Praktyczne zastosowanie tego wykresu jest takie, ze mozna sie pozalic na forum jakiego to ma sie pecha![]()
Last edited by Gratek; 13-12-2009 at 22:14.
OK, dzięki za wyjaśnienie.
Po 236k rąk na jednym limicie mam ponad 200 bi różnicy między EV AI a Money Actually Won i wygląda to nieciekawie ...
Czyli mam to odbierać jako wynik tego "przekłamania"?
Bookmarks