+ Odpowiedz na ten wątek
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Wątek: Oszukiwali?

Suerte jest offline Member
    Thanks
    0

Question Oszukiwali?

Witam!

Wczoraj wieczorem miałem bardzo wątpliwą przyjemność zostania w 4 na final table w jednym z turniejów frezout Texas Holdem na Celebie. W kasie lądowały 3 osoby. Byłem large stackiem z 70 kołami, pozostali mieli tam po 30 koła jakoś. Pozostała trójka była z jednego kraju, a dwóch nawet z tego samego miasta. Największe wątpliwosći, graniczące z pewnoscią do tego co piszę, mam do tych dwóch co byli z tego samego miasta (Według mnie), co do 3 to mam wątpliwości czy brał udział w tej ich "zabawie", ale do meritum: Przez ponad godzinę w ogóle nie było gryy... kolesie wyminiali się tylko blindami podbijając i foldując (szczególnie tych dwóch), gra zaczynała się dopiero wtedy jak ja byłem w rozdaniu, w większości płacili blindy i dopiero po flopie jak już wiedzieli komu podpasiło reszta się foldowała a jeden ze mną grał. Rozumiem, że jak jest 3 w kasie to nikt nie chce odpaść jako 4, ale to co tam się działo było dla mnie niewiarygodne, naprawdę... czułem taką niemoc gry i brak szans na wygraną, że już nie wiedziałem co mam robić i tak sukcesywnie tracilem na blindach i mój stack topniał, kiedy ich zawsze był równy do siebie. Oczywiście odpadłem jak 4 nadziawszy się na 2 damy, ok bywa, ale to co według mnie potwierdziło moje supozycje to było chyba 3 rozdanie bezpośrednio po tym jak odpadłem kiedy to zagrali je Ci kolesie z jednego miasta. Jak się okazało jeden miał 5 6 a drugi A K, jakieś podbicia, flop A x K i POLECIAŁY ALL INY!! Ten koleś z 5 6 był naprawdę tight cały finale table i robi takie gówno?? Oddał mu cały swój stack. Nie jestem w stanie w to uwierzyć.... naprawdę. Nie chce przesądzać o ich winie, bo cóż, jak to w pokerze tak i w życiu zawsze istnieją jakięs oddsy Tak i teraz mogę się mylić, aczkolwiek nie wydaje mi się. Tymbardziej, że przemyślałem cała sprawę i nie napisałem tego tematu ad hoc bezpośrednio po turnieju tylko przespałem się z całą sprawą. Poza tym wczoraj był 1 kwietnia i jeszcze ktoś potraktowałby to jako żart. Szczególy podam Panu z Celeb Poker jak tylko zainteresuje się sprawą. Mieliście może podobne sytuacje? Jest takie coś możliwe? Tajemnicą Poliszynela jest o co mi tutaj chodzi, dlatego nie będę tego pisał bezpośrednio, niech każdy się domyśli. Dodam tylko, że jeden z nich za nim zagrywał zawsze robił to po długiejjjj chwili namysłu. Potem nagle jak odpadł ten drugi z 5 6 złapał spreeda, to też jest dla mnie mega dziwne.

Pozdrawiam i proszę Pana z Celeba o kontakt.
    Last edited by Suerte; 02-04-2007 at 10:22.

Sadam jest offline Senior Member
    Thanks
    0

Domyślnie

Przeszukaj temat Celeba. Znajdz watek "chat". Moja sytuacja byla inna, ale tez zostalem oszukany. I moge Ci poradzic jedno: daruj sobie rozmowy na ten temat z supportem- stracisz tylko niepotrzebnie nerwy.Szkoda ze juz wykasowalem maile od nich- jakbym wkleil bylaby kupa smiechu.

Suerte jest offline Member
    Thanks
    0

Domyślnie

Wydaje mi się, że supportowi powinno zależeć na wyjaśnianiu takich spraw bo to może zniechęcać ludzi do dalszej gry... dla potwierdzenia tego dodam, że te dwa typki o których pisałem wcześniej grają właśnie final table innego turnieju.

Sadam jest offline Senior Member
    Thanks
    0

Domyślnie

Mi tez sie tak wydawalo. Mnie juz zniechecili. Zycze powodzenia i wytrwalosci.

Celebpoker_Polska's Avatar
    Celebpoker_Polska jest offline Senior Member
    Thanks
    0

Domyślnie

Witam,

Otrzymałem informację, że obydwa konta graczy podejrzanych o oszustwa zostały zamknięte. Jak widać, można Proszę o zgłoszenia gdybyście podejrzewali podobne przypadki. Dzięki Suerte za informacje.

The investigation initiated as a result of the information provided has
    resulted in the closing of both accounts reported and a further linked
    account for chip dumping.

Please convey our appreciation of the information provided to all
    parties reporting this matter
    pozdrawiam

Darek

janek77 jest offline Member
    Thanks
    0

Domyślnie

ja miałem zaje... podobny przypadek,na turnieju 100$ za darmo,więć byli sami swoi, i to było kure....,pisałem do Ciebie Darek ale to nie jest już ważne,pozatym to nie był jakiś wazny turek...dobrze że celeb reaguje na takie sprawy

Celebpoker_Polska's Avatar
    Celebpoker_Polska jest offline Senior Member
    Thanks
    0

Domyślnie

Witam,

Chyba nie do końca rozumiem. Każde takie podejrzenie wysyłan do Bossmedia, muszę jedynie znać więcej szczegółów: nr. stołu, nicki itp. Jeśli ktoś się z czymś takim spotka prosze mi wysłać te dane. A to czy "donos" zostanie rozpatrzony na tak lub nie zależy od Bossmedia.

pozdrawiam

Darek

janek77 jest offline Member
    Thanks
    0

Domyślnie

tak jak pisałem to nie jest ważne już, to nie były wysokie stawki..chodzi o to że w moim przypadku to byli 'sami swoi' ...pzdr

Stanko111 jest offline Ban
    Thanks
    0

Domyślnie

Korzystajac z tematu, zakładamy że ja i przeciwnik mamy stacka 8bi, w pocie jest juz rownowartosc 3bi i umawiamy sie ze nie ryzykujemy i checkujemy do konca, czy za takie cos mozna dostac bana?

Zielony's Avatar
    Zielony jest offline Senior Member
    Miasto
    Olsztyn
    Thanks
    0

Domyślnie

Hehe stanko chodzi ci o nasza sytuacje?
    Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Bookmarks

Zasady Postowania