Napisał
SponToN
„Być ateistą to żaden wstyd. Wprost przeciwnie: wyprostowana postawa, która pozwala spoglądać dalej, powinna być powodem do dumy - bo ateizm prawie zawsze świadczy o zdrowej niezależności umysłu...” - Richard Dawkins, Bóg urojony
Ja, chociaż Dawkinsa nie czytałem, przez całe swoje prawie czterdziestoletnie życie byłem mniej lub bardziej świadomym ateistą (pomimo tego, że jako szczyl byłem poddawany przymusowej indoktrynacji na lekcjach religii) i jestem z tego dumny.

Napisał
mavericksheep
Ciężko się np nie zgodzić z tym że jakbym sie wychował w Indiach to mógłbym nawet nie poznać chrześcijaństwa ale to by nie oznaczało że jak ktoś mi mówi że mam wysadzić 30 osób za Allaha to bym to zrobił.
Nie interesuję się jakoś specjalnie religiami świata, ale jestem pewien, że "przewodnią siłą narodu" w Indiach jest hinduizm a nie islam, a ci raczej nie robią z siebie żywych bomb. 
P.S. Sebkrol, w pełni zgadzam się z tym co piszesz, ale mógłbyś, kurwa, używać jakichś znaków przestankowych.
W szczególności przecinków i kropek.
jdx
All I want out of life is to be a monkey of moderate intelligence who wears a suit... That's why I've decided to transfer to business school!
Bookmarks