+ Odpowiedz na ten wątek
Strona 49 z 71 PierwszyPierwszy ... 39 47 48 49 50 51 59 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 481 do 490 z 702
    weeskacz's Avatar
    weeskacz jest offline Senior Member

Domyślnie

No to niezła ekipe tam macie na zimowe wieczory Za kilka lat jak dopadnie mnie kryzys wieku średniego i kupie sobie cos z kopytem to może zapisze się do klubu

A póki co to wrzucaj filmiki na tube zawsze fajnie sie ogląda osoby pozytywnie zakręcone
    You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred.
    ---
    I was thrown out of college for cheating on the metaphysics exam; I looked into the soul of the boy sitting next to me.
    ---
    More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.

Woody Allen

alutekfiutek's Avatar
    alutekfiutek jest offline Senior Member
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

nie czekaj na kryzys!!! bo wtedy kupisz sobie wóz do lansowania i będziesz jeździł 25km/h wokół rynku szukając naiwnych dupek.
    a my się bawimy starymi złomami tam gdzie dupy nas nie widzą.....
    za 10-12k można mieć porobioną E30 po swapie i bawić się w najlepsze - obejrzyj filmik "skarbek - trening" na moim koncie. to stara E30 kupiona za 2tys. do tego swap silnika ze starego bmw 735, zawieszenie, fotele, kilka modów, zespawać dyfer na sztywno, kilkanaście używanych opon i zobacz jaka fajna zabawka. wtedy jak trenowaliśmy w skarbimierzu (na zamknietym lotnisku) to przyjechał koleś kilkuletnią C-klassą AMG i wyzwał nas na "kreskę". ok, pod koniec pasa startowego przy prawie 200km/h powoli zaczął doganiać bete ale generalnie to został "pozamiatany". to wlasnie taki koles z kryzysem wieku średniego wydał set tysięcy złoty na fure, którą nie umie jeździć i jeszcze go stara beta warta naście tysiecy pozamiatała pod dywan....
    chcesz skończyć jak on? a może wolisz sie nauczyc jeździć a przy tym super się bawić za stosunkowo niewielkie pieniądze?
    Last edited by alutekfiutek; 12-03-2010 at 22:32.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... naprawdę... czasami aż mi ciężko ich wyprzedzić...

Dobrego kierowcę BMW można poznać po tym, że ma na bocznych szybach więcej much niż na przedniej

proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców. Colin McRae

Tompkins's Avatar
    Tompkins jest offline Senior Member
    Miasto
    Opole

Domyślnie

To nie jest tak, ja wiem ze jak sie chce to mozna, ale to nie tylko pare kola i trening. Trzeba miec znajomych i znac sie troche na tym co pod maska i tak dalej. Alutek, wiekszosc z was to ludzie chorzy na samochody, mechanicy itp., a niektorzy chca sie po prostu pobawic raz na jakis czas i nie maja bladego pojecia co to jest swap .
    Original Poker Wiz...

8dyb8's Avatar
    8dyb8 jest offline Senior Member

Domyślnie

dlatego mozna dorwac juz dlubane samochody, ale czesto niestety sa strasznie przeceniane przez wlascicieli jak na polskie realia i jakies kwoty z kosmosu sobie zycza myslac ze im sie to wszystko zwroci....

ale sa tez ludzie zakreceni pozytywnie, koles z prelude team poland tak dlubnal swoje h22a (200 koni w seri) ze podchodzi pod 290 koni (to autko bez turbiny, wiec to nie jest takie proste jak w suszarkach) wydal na to zdecydowanie wiecej niz te 30k za ktore je wystawil na sprzedaz, ale co poradzi jak serie mozna kupic juz za 12-14tys zl w dobrym stanie prawa rynku, tuning nigdy sie nie zwraca
    ;]

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

Cytat Napisał Tompkins Zobacz post
    To nie jest tak, ja wiem ze jak sie chce to mozna, ale to nie tylko pare kola i trening. Trzeba miec znajomych i znac sie troche na tym co pod maska i tak dalej. Alutek, wiekszosc z was to ludzie chorzy na samochody, mechanicy itp., a niektorzy chca sie po prostu pobawic raz na jakis czas i nie maja bladego pojecia co to jest swap .
    Tompkins, wiem , że na to nie wyglądam , ale nie mam zielonego pojecia o mechanice. z byle gównem jade do warsztatu. ok, mam sporą wiedze ogólną o motoryzacji, ale to naprawde nie jest potrzebne do tego my zarazić się bakcylem driftowania, czy amatorskiego ścigania np w KJSach. 8dyb8 celnie napisał, że można bez problemu kupić już dłubnięte auta. w przypadku BMW E30 to naprawde luźno za kilkanaście tys znajdziesz furke która będzie wystarczajaco dłubnieta by latac bokami nawet po szorstkim betonie. i często ich wartość jest wieksza niż chce kupujący , bo inaczej tego nie sprzeda. 8dyb8 słusznie napisał , że na poczatku chca chore pieniadze ale potem idą po rozum do głowy i sprzedają takie auta dość tanio.
    tak, wiem - zdarzaja sie awarie na miesjcu gdzie czlowiek jedzie sie pouczyc a wtedy jak sie nie zna na niczym to kiszka, ale nie musisz jechać sam, takich wariatów jest sporo. są fora internetowe na ktorych mozesz sie z kims umowic na wspolny wyjazd. środowisko jest bardzo otwarte i luźno znajdziesz kogoś kto Ci udzieli pierwszych lekcji i poradzi co i jak. jak sie zepsujesz to pomogą, zaholują, pożyczą części....
    trzeba tylko chcieć.

bawienie sie raz na jakiś czas może być dość kosztowne jeśli bedziesz to robił autem ktorym jeździsz na codzień. ewentualne uszkodzenia mogą kosztować wiecej niż kupienie takiej starej bety.

a swap to przełożenie silnika z innego auta choć kto nie wiedzial to juz pewnie sprawdzil w google
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... naprawdę... czasami aż mi ciężko ich wyprzedzić...

Dobrego kierowcę BMW można poznać po tym, że ma na bocznych szybach więcej much niż na przedniej

proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców. Colin McRae

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

Goral's Avatar
    Goral jest offline Senior Member
    Miasto
    Las Vegas

Domyślnie

Nice odpalam RBRa i sprobuje na sucho

kapelusznik's Avatar
    kapelusznik jest offline Senior Member
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Znalazłem coś polskiego
    + YouTube Video
    ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

a tu BMW740 Tedego. Niestety sprzedane... za 255 500
    + YouTube Video
    ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
    Last edited by kapelusznik; 15-03-2010 at 18:13.

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

Cytat Napisał kapelusznik Zobacz post

a tu BMW740 Tedego. Niestety sprzedane... za 255 500

nie jest to prawda. i nie wiem czy niestety czy stety.... ta siódemka miała być wzorem porządnego tuningu ale im to nie wyszło najlepiej. wystarczy spojrzeć na te wieśniackie przednie reflektory made in china - kupa rzadkiego rodzaju. a samo auto nawet climatronika nie ma.... fajnie zrobili w środku skórę w firmie Java design , co z tego skoro wybrali białą delikatną skórkę która teraz wygląda jak brudna szmata od bąków puszczanych przez tego pajaca.
    kasa ze sprzedaży auta miala iść na wośp. Tede strasznie poleciał w chuja i nawet złotówka nie trafiła do żadnej organizacji charytatywnej. przed aukcją wymontował cały sprzęt car-audio i felgi a właśnie głównie te elementy czyniły to auto wyjątkowym. auto chciał kupić właściciel m.in. portalu napisy.pl ale Tede zażądał wpłaty na konto swojego menago a kupujący chciał wpłacić na konto wośp i tede powiedział , że nie wyda auta... potem próbował je sprzedać na allegro za jakieś kosmiczne 130tys ale w końcu rynek zweryfikował wartość tego złomu i poszła za ok 70k jesli dobrze pamietam.
    a sama beta pojawia się regularnie co kilka miesięcy na allegro. każdy kto ją kupi to dość szybko ją sprzedaje, bo to kupa złomu. cena tej siódemki oscyluje miedzy 30 a 40 tys choć był jeden co myślał , że ją sprzeda za chyba 60k ale w koncu zjechał z ceną. raz nawet była na allegro za dwadzieścia kilka kafli.

ja nie kupiłbym tej bety choćby za 10tys....
    Last edited by alutekfiutek; 15-03-2010 at 19:44.

kapelusznik's Avatar
    kapelusznik jest offline Senior Member
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

No i czar prysł
    Dzięki Alutku za wyjaśnienia, bo do końca nie byłem w temacie, ale "coś tam, coś tam" słyszałem.

Ale generalnie ten model bmw jest niezgorszy? ;>