+ Odpowiedz na ten wątek
Strona 45 z 71 PierwszyPierwszy ... 35 43 44 45 46 47 55 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 441 do 450 z 702
    soobol's Avatar
    soobol jest offline Senior Member
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

JD ma V40 to może Ci powie , miałem kiedyś V40 rok 2004, po 2 latach sprzedalem miałem podobną wersję tyle że bez sekwencji i koni ok 160.

Co do tego modelu to wg mnie:
    a) przebieg mało wiarygodny (ok 11000 rocznie, czyli ok 30 km dziennie )
    b) mala butla z gazem 30 litrów
    c)spalanie jak on na 30 litrach przejezdza 270km (przy najmocniejszes 200KM wersji to chyba 4ki nie wrzuca i 60 nie przekracza)
    d) sekwencja+gaz+wersja bardziej sportowa, kiepskie połączenie,
    e)ta wersja ma bardzo Twarde zawieszenie(trzeba lubić bo czuć dziury ale na zakrentach fajnie sie trzyma)
    f)felgi w tych wersjach były inne (opony 18-50-205 jak dobrze pamiętam)wiec niech się spyta o nie.
    g)sprawdz sobie ustawenie rozrząd bo przesuniecie o jeden (chyba stopien, czy zapadkę) powoduje że auto strasznie muli do 3 tys obrotów (mi tak zmienili w volvo, potem reklamowalem)

ale zeby nie bylo ze same zle rzeczy
    Zawieszenie wytrzymale
    duzo frajdy z jazdy
    malo awaryjne
    Never be afraid to fold...........

alutekfiutek's Avatar
    alutekfiutek jest offline Senior Member
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

raczej unikałbym kupowania auta z załozona instalacją gazową. lepiej ją ząłożyć samemu.
    czasem odnoszę wrażenie , że jeśli kogoś nie stać na paliwo to pewnie nie stac go równiez było na renomowane części eksploatacyjne.
    silnik jest umyty - zazwyczaj sprzedawca w ten sposób chce ukryć wycieki z silnika - silnik powinien byc w naturalny sposób przybrudzony.
    sprawdziłbym też czy są w ogóle airbagi, bo jeśli auto jest bezwypadkowe to każdy handlarz to podkreśla w ogłoszeniu a tu nic... (a to auto od handlarzy)
    kolejna kwestia to po jaką cholere ktoś zainwestował w instalacje gazową skoro po roku czasu auto sprzedaje??? mi coś śmierdzi....
    lepiej szukać auta bez instalacji

ale plusy też są, lakier wygląda nieźle , skóra na fotelach też co rokuje , ze licznik nie był jakoś mocno kręcony.
    choć generalnie nie wierze w tak niskie przebiegi w tak starym aucie i to jeszcze z gazem.
    może warto popytać chłopaków na forum volvo. spytałbym też jak turbina w volvo znosi instalacje LPG.
    Last edited by alutekfiutek; 02-03-2010 at 11:07.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... naprawdę... czasami aż mi ciężko ich wyprzedzić...

Dobrego kierowcę BMW można poznać po tym, że ma na bocznych szybach więcej much niż na przedniej

proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców. Colin McRae

Tompkins's Avatar
    Tompkins jest offline Senior Member
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Napisał soobol Zobacz post

Co do tego modelu to wg mnie:
    a) przebieg mało wiarygodny (ok 11000 rocznie, czyli ok 30 km dziennie )
    b) mala butla z gazem 30 litrów
    c)spalanie jak on na 30 litrach przejezdza 270km (przy najmocniejszes 200KM wersji to chyba 4ki nie wrzuca i 60 nie przekracza)

Przebieg moze byc ok, wyglada na to, ze on sam zrobil nim 30 kola, bo pewnie wymienil rozrzad od razu jak sprowadzil samochod. Sprowadzony z rzeszy a tam mozna trafic takie przebiegi. Sam kupilem 10 letni samochod z 60k przebiegu i na 100% byl oryginalny. Ale nigdy nic nie wiadomo.

Butla malutka, w mojej Hondzie Civic 1.5 mam butle 36 (wchodzi 30) i robie na niej 300, wiec cos sciemnia.

Fura sprowadzona ewidentnie na handel, wiec nie wiem czy bym taka chcial, mozna sie nadziac.

Pozdrawiam
    Original Poker Wiz...

kirkblade jest offline Senior Member

Domyślnie

Skyline R33 Drift - gotowy do sezonu driftowego!!! (929116831) - motoAllegro
    Alutek wziołbyś sobie na drugie auto i nie katował rodzinnych wozów:]

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

ehhh... nawet nie wiesz jak bardzo bym chciał..... niestety roll mi nie pozwala na taką przyjemność.... może kiedyś....

ale jak bede mial zamiar kupic/robić driftowóz to raczej nie wezmę nissana. ma on w środowisku driftowym opinie mocno awaryjnego...
    prędzej bym się zdecydował na E30 po swapie z Mpower 321kucy, ewentualnie M3 E36.
    japończyki jakoś do mnie nie przemawiają.

kolega z wrocka włożył Mpower 321KM do budy z E21 (trójka rekin) , do tego oczywiście wszystkie konieczne przeróbki i odchudzanie. musiał przegrode czołową przesunąć do wnętrza auta bo silnik sie nie mieścił, wiec generalnie była to bardzo zaawansowana przeróbka. wyszła z tego straszna rzeźnia. autko waży ok 850kg (dla porównania maluch waży ok 650kg) a na suchym mieli kapciami przy wbijaniu czwartego biegu... szok... i takie cos bym chciał
    Last edited by alutekfiutek; 04-03-2010 at 12:37.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... naprawdę... czasami aż mi ciężko ich wyprzedzić...

Dobrego kierowcę BMW można poznać po tym, że ma na bocznych szybach więcej much niż na przedniej

proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców. Colin McRae

indy's Avatar
    indy jest offline Senior Member

Domyślnie

Nie śledzę tego wątku bo ja na samochodach znam się tyle że ledwo Smarta od Forda Ka jestem w stanie odróżnić, więc jak był ten link to sorry .

Turbodymomen przyłapany na gorącym uczynku - Sadistic.pl
    Indy

"Sprawdzam, pokaż co masz... a to nie, to ja jednak nie sprawdzam"

Soprano's Avatar
    Soprano jest offline Senior Member
    Miasto
    Anfield Road

Domyślnie

eh widzialem dzis w Katowicach nowiutkie maserati quattroporte... bajka

UniPoker - filmy instruktażowe po polsku

It wasn't a dream, it was all real !! LFC - european champions !!

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

śliczne....
    ale jakbym miał kupić sportową limuzyne (a chętnie bym kupił tylko kasy brak) to jednak wybrałbym astona martina rapid:

a takie laseczki mogą być w zestawie a co

Last edited by alutekfiutek; 10-03-2010 at 00:51.

Tompkins's Avatar
    Tompkins jest offline Senior Member
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Na forum BMW Cie wydziedzicza za ten post o Astonie. Ja sportową limuzyną nazywam M5

A osobiscie to ostatnio nie moge oprzec sie C klasie i Saabowi 9-3, jak dla mnie ideały.
    Original Poker Wiz...

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

no ale nie bede do maserati quattroporte porownywal M5 bo to zupełnie inny świat...
    quattroporte gra w lidze rapida albo panamery...
    powinienem użyć sformułowania całkiem sportowa super extra limuzyna

nowa C-klasse nawet fajnie wygląda ale wyłącznie w wersji
    AVANTGARDE
    a SAAB 9-3 jest zajebisty ale ten z rocznika 98 w dwudrzwiowej wersji

Last edited by alutekfiutek; 10-03-2010 at 01:21.