+ Odpowiedz na ten wątek
Strona 2 z 71 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 12 52 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 702
    jdx's Avatar
    jdx
    jdx jest offline Senior Member

Domyślnie

Cytat Napisał alutekfiutek Zobacz post
    musiek dobrze prawi A3, S40 czy leon to fajne autka.

ale jeśli chcesz coś z klasą i naprawdę oryginalnego to skuś się na saaba np: SAAB 93 2.0 TURBO 200 KM CLIMATRONIC (409223288) - motoAllegro
    ale musisz być przygotowany na spore koszta utrzymania, za to wrażenia z jazdy tak wspaniałym autem są bezcenne
    Kiedyś miałem kredensa i wrażenia z jazdy tym wspaniałym autem również były bezcenne, szczególnie wtedy, gdy przy prędkości ok. 110 km/h na wilgotnej jezdni urwał się jeden z korbowódów. Ale auto było tanie w eksploatacji, pomimo tego, że te 13-15 litrów łykało - szybka wizyta u dilera (tj. na szrocie ), zakup "nowego" motorka i skrzyni za 400zł plus 200 za wymianę i po niecałych dwóch dniach auto wychodzi od kowala jak nowe. A gdy mi jakis delikwent nie z mojej winy skasował cały prawy bok, to dostałem takie odszkodowanie, że mogłem sobie kupić drugiego takiego "nowego". Komfort użytkowania niesamowity - np. wcale nie trzeba było go zamykać. Zresztą zamek od strony kierowcy i tak nie działał. Bardzo miło wspominam to auto.

jdx
    All I want out of life is to be a monkey of moderate intelligence who wears a suit... That's why I've decided to transfer to business school!

alutekfiutek's Avatar
    alutekfiutek jest offline Senior Member
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

jestem wielkim fanem BMW i musze Ci powiedzieć , że obrałeś sobie na cel najbrzydszy model BMW w historii.... nie kupuj compacta plsss... coupe jak najbardziej, ale nie compacta... po za tym silnik 1.9 to żadna rewelacja. jak nie chcesz zbyt dużej pojemności to szukaj 1.8 IS - jest dużo lepszy. i jak już zastanawiasz się nad beemką to pytaj o fabryczną szpere (25%) - to doskonały dodatek.
    tutaj kilka pomysłów na BMW:
    BMW 318 IS COUPE ,KLIMA ,POLECAM !!! (409213879) - motoAllegro
    BMW 318 IS M-PAKIET SUPER STAN !!!!!!!, 1997r., 1800cm3, 140KM - otoMoto
    AutoScout24: Strona ze szczegółami
    AutoScout24: Strona ze szczegółami
    Last edited by alutekfiutek; 02-08-2008 at 20:32.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... naprawdę... czasami aż mi ciężko ich wyprzedzić...

Dobrego kierowcę BMW można poznać po tym, że ma na bocznych szybach więcej much niż na przedniej

proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców. Colin McRae

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

jdx, saab jest drogi w utrzymaniu porównując do daewoo, jakieś corsy czy meganki.
    z częściami też nie jest różowo. nie wszystko dostaniesz na szrocie lub allegro a nowe części są na pewno droższe niż w astrze. nie zmienia to faktu, że byłem bardzo bliski kupna takiego saaba, bo dla mnie auto to coś więcej niż wozidełko - ma sprawiać frajdę z jazdy... w końcu jednak stanęło na BMW 5 E39 i mimo wydatków w ostatnim miesiącu na posypaną turbinę i wtryski to nie żałuję, bo tym autem aż miło jechać.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... naprawdę... czasami aż mi ciężko ich wyprzedzić...

Dobrego kierowcę BMW można poznać po tym, że ma na bocznych szybach więcej much niż na przedniej

proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców. Colin McRae

musiek's Avatar
    musiek jest online Senior Member
    Miasto
    Kraków/Radom

Domyślnie

BMW 5 E39 jaki masz tam motorek?? fajne autko, wygodne tylko kumplowi strasznie blacha poszła...:/

ZbigAnch's Avatar
    ZbigAnch jest offline Senior Member

Domyślnie

A ja ciut nie na temat, ale nie mogę się powstrzymać, autko moich marzeń
    "Donald Tusk idzie w ślady dwóch Wielkich ludzi: Józefa Stalina i Adolfa Hitlera -
    którzy w rządzonych przez siebie krajach zawzięcie tępili hazard. W imię zdrowia moralnego.
    Tylko dlaczego p.Tusk nazywany jest 'liberałem'? Ani Hitler, ani Stalin nie używali tego określenia..."
    - JKM -

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

2.5D common rail, lekko podkręcony - 183KM ok 410Nm (i chyba dlatego padła mi turbina) ;( za to zdziwione miny właścicieli alf romeo z silnikami 2.5 V6 są bezcenne

Kapol's Avatar
    Kapol jest offline Senior Member
    Miasto
    Shorthanded City

Domyślnie

Cytat Napisał alutekfiutek Zobacz post
    za 40k to bym ją kupił choćby dziś, ale gosc tego w życiu nie sprzeda...
    Ten sam samochód, jak mniemam.

BMW M6 E24 , M635 CSI, M Power, M3 , M5, (404283410) - Aukcje internetowe Allegro

Inna sprawa, że to jest aukcja i na 40 patykach pewnie się nie skończy :/. Ale zawsze możesz spróbować.

alutekfiutek's Avatar
    Miasto
    wrocek
    Blog Entries
    1

Domyślnie

Zbig, mustang był autem moich marzeń dopóki na rynku nie pojawił się dodge challenger

kiedyś spędziłem 3 godziny na stronie dodga i słuchałem jak brzmi to cudo z silnikiem 6.1 SRT HEMI V8.... i ta fura z wypasem kosztuje za bajorem śmieszne 40k USD. jesli ktoś jest równie zboczony jak to zapraszam na stronę dodga Dodge - 2008 Challenger
    Last edited by alutekfiutek; 02-08-2008 at 22:37.

musiek's Avatar
    musiek jest online Senior Member
    Miasto
    Kraków/Radom

Domyślnie

ceny aut w Ameryce - ach szkoda gadać <niebo>

choć większość z nas gra w zielonych i chciałaby aby był po te 3zł na piffko

jdx's Avatar
    jdx
    jdx jest offline Senior Member

Domyślnie

Mustangi, Challengery... Fajne zabawki. Ale czy nie uważacie Panowie że ich wersje z lat 60-70 ubiegłego wieku miały więcej uroku?

Ja chciałbym mieć coś takiego:W sam raz na wyjazdy na ryby, ewentualnie na grzyby.

Następca IMO już nie prezentuje się tak dobrze:

A tutaj coś dla fanów Lamborghini:

jdx
    All I want out of life is to be a monkey of moderate intelligence who wears a suit... That's why I've decided to transfer to business school!