+ Odpowiedz na ten wątek
Strona 1 z 32 1 2 3 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 315
    prodigy99's Avatar
    prodigy99 jest offline Senior Member
    Miasto
    Puławy/Łódź

Domyślnie Muzyka pokerzysty

Ktoś kiedyś powiedział, że "muzyka łagodzi obyczaje". Dziś wiadomo, że nie tylko łagodzi, ale też wpływa na nasze samopoczucie i działania, które wykonujemy słuchając jej. Każdy ma mniej lub więcej ulubionej muzyki, która odpowiada jego temperamentowi, gustowi, itp. ale wiadomo, że różne gatunki muzyki mogą wpływać np stymulująco na to co robimy gdy jej słuchamy. I tak np osoby uprawiające jogging słuchają raczej utworów charakteryzujących się szybkim tempem niż romantycznych ballad (wiem, wiem, odkryłem Amerykę). Do czego zmierzam... Chciałbym zebrać w tym wątku propozycje kawałków muzycznych, które inspirują (stymulują, napędzają, czasoumilają ;P ) was przy grze w pokera. Szczególnie interesowałyby mnie utwory ze sporym tempem (sorry, ale "my heart will go on" jakoś nie nastraja mnie bojowo), oraz najlepiej bez wokalu (te jakoś najbardziej pasują mi w roli takiej "muzyczki w tle"). A tak poza tym to możecie się pochwalić czego słuchacie w czasie gry

Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem (mam nadzieję).
    Believe in the ideal, not the idol.

kurak's Avatar
    kurak jest online Senior Member
    Miasto
    Widełka, Rzeszów

Domyślnie

Zdominowac stoly agresywnymi limpami.

Gustaffos's Avatar
    Gustaffos jest offline Member

Domyślnie

Ja uwielbiam słuchać Bob'a Marley'a podczas gry Chociaż ostatnio też polubiłem Ennio Morricone (facet co napisałem muzykę do takich klasyków jak "The good, the bad and the ugly" czy "1900 : Człowiek Legenda)

Muzyka bardzo spokojna ale przy takiej jakoś najlepiej mi się gra
    I'm gona try a little harder...

anatom's Avatar
    anatom jest offline Senior Member
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Napisał prodigy99 Zobacz post
    Szczególnie interesowałyby mnie utwory ze sporym tempem (sorry, ale "my heart will go on" jakoś nie nastraja mnie bojowo), oraz najlepiej bez wokalu (te jakoś najbardziej pasują mi w roli takiej "muzyczki w tle").
    W takim razie polecam muzykę progresywną (Progressive rock i progressive metal) a szczególnie Dream Theater (mają dużo utworów bez wokalu). Grupa gra kawał dobrej muzyki a jeśli dobrze Ci się gra przy utworach z szybkim tempem to polecam ich płytę pt.: "Train of Thought". Polecam także projekt Liquid Tension Experiment - grają na nim trzej muzycy z Dream Theater: gitarzysta John Petrucci (nr.1 jeśli chodzi o kostkowanie), Basista John Myung i perkusista Mike Portnoy. Po projekcie do DT przeszedł Jordan Rudess - chyba najlepszy klawiszowiec na tej planecie.

Cytat Napisał prodigy99 Zobacz post
    A tak poza tym to możecie się pochwalić czego słuchacie w czasie gry
    Ja osobiście do pokerka preferuję muzykę raczej łagodną: Pink Floyd, Vangelis, jakiś lajtowy jazzik w stylu Al Di Meola, Ahmed Abdul-Malik. Taka muza, być może, powoduje że moje decyzje nie są zbyt pochopne i bardziej przemyślane, a poza tym przy niej rzadziej łapię tilta.

Pozdro

P.S może znajdzie się na forum jakiś fan muzy progresywnej i DT

GuestJ Guest

Domyślnie

Ja do gry to zazwyczaj jakąś chemie sobie puszczam z radia (umcy umcy bum bum) bo jakoś mi się przy tym lepiej myśli. Na codzień oczywiście nie przepadam za tego typu ambitnymi melodiami, nawet mogę się pokusić o stwierdzenie że mnie drażnią. Z koleji jak słucham tego czego lubie to się za cholere skupić nie mogę bo za bardzo się wkręcam w to co z głośnika leci.

PS. Niech żyje stary dobry rock z okresu szczęścia, miłości i kwasu.

Mundi66's Avatar
    Mundi66 jest offline Senior Member

Domyślnie

hymn radziecki lol,tak poważnie to wszelkiej maści soundtracki
    I can accept failure, but I can't accept not trying.

tapczan's Avatar
    tapczan jest offline Senior Member
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

U mnie disco i funk powodują chęć grania zbyt luźno i przeciw oddsom. Dodatkowo z powodu względnie żwawego tempa tej muzyki podejmuję za szybko decyzje. Najlepiej jak gra mi coś a'la radio, w co się nie wsłuchuję. Ewentualnie gra w ciszy.

Trias's Avatar
    Trias jest offline Senior Member

Domyślnie

Ja nie słucham muzyki, wychodząc z założenia, że trudniej będzie mi się przy niej skupić.
    Nie umiem grać w pokera

patrick_1989's Avatar
    patrick_1989 jest offline Senior Member

Domyślnie

Cytat Napisał Trias Zobacz post
    Ja nie słucham muzyki, wychodząc z założenia, że trudniej będzie mi się przy niej skupić.
    ja tez
    in the Olympics, second place wins a silver medal, in no-limit hold'em, second place loses large sums of money...

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."

Karlos83's Avatar
    Karlos83 jest offline Senior Member

Domyślnie

Trance, zwykle najswiezszy secik A State of Trance - AvB albo Trance Around The World - A & B.